HIMLAHUNDS-TRÄFF 2011

För första gången sedan Himlahunds-träffarna startade hade vi den nu på våren, i stället för på hösten. Något vi nog spinner vidare på. Hela veckan hade det pratats om regn på söndagen 15/5 MEN inte en droppe! Det var inte varmt men inget regn förrän 10 minuter efter siste man begett sig hem, då bryter världens åskväder ut och störtregn, ja regn resten av kvällen. Så vi hade en HIMLA tur med vädret! Denna gången höll vi till på Karlshamns Hundungdom som vi tackar för att vi fick vara där!

30-talet människor och 18 hundar tillbringade dagen tillsammans. Som vanligt började vi med kaffe och fralla och därefter sedvanliga tipspromenaden. Göran vann, icke oväntat och alla fick priser. I år har sponsringen varit tacksam så vi hade mycket priser!

Därefter körde vi cocker-racet och eftersom Olle tog tiden och jag skrev blev inte ett foto taget vilket var synd. ALLA hundarna sprang lydigt till sina förare på en ganska lång sträcka. Det mest fantastiska var att se veteranerna, dom sprang på ett särskilt sätt som fick ögat att tåras........!

Snabbaste tik var 1-åriga Himlahunden Sazzy med sin matte Lina som tog hem tikarnas VP.

Snabbaste hane var 3-årige Himlahunden Mattis med Therese, nytt VP för i år.

Och veteran-racet vanns av 13-åriga Himlahunden Madicken här med matte Malin.

GRATTIS TILL ER ALLA!

Därefter satte vi igång grillen för dom som så önskade och det blev mat-time. Vi kunde faktiskt sitta ute och äta och det var skönt.

Efter maten delades gruppen. Rally-lydnadsinstruktör Jennie med hjälp av Sara stod för Rally-lydnaden och jag och Olle hade Agility. Skulle själv velat gått rallylydnad, många tyckte det var roligt och det uppskattades väldigt, tack snälla Jennie o Sara och tack för att Ni hade våra löptikar Snozan o Lovis på dagen! För de nya valpköparna som inte provat agility blev det spännande med de olika hindren. Dom testade inte alla men alla var jätteduktiga och barn-ungdomar-vuxna och hundar tyckte ju Agility var kul. Även veteranerna tog några hinder såsom tunnlar och säcken och något hopp. Övriga tränade själva för dom kunde redan. Agility är väl nästan något måste som alltid ska vara med på programmet.

Sedan blev det lite släkt-analysering.

Från Lovis valpkull för 1 år sedan från vänster: Sazzy, i mitten Kajsa och till höger Bumbo. Vår Snozan kunde inte vara med på bild då hon löpte!

 

De äldsta hundarna var 13 år och från samma kull efter Maja. Från vänster: Mr Bean, Madicken och Maya! Full fart på gamlingarna!

 

Från Agnez (till höger) kull var "bara" H Mattis på plats, nu 3 år gammal!

 

Axelina i mitten som dagen till ära fyllde 8 år hade H Elton till vänster om sig och H Fanny till höger.

 

Myzan längst till vänster hade här Valle i mitten och till höger Vilja, dessa har nu hunnit bli 7 år!

Hon som håller våra hundar är vår ena hundtjej Ida, och tyvärr Victoria kom Du inte med på bild men vad hade vi gjort utan dessa underbara tjejer! Ni är så fantastiska och duktiga!

Avslutning inne med kaffe. Våra "Ölands-tokar" hade vi pratat med och när Olle lett in dom på rätt spår blev det många skratt om vad Mr Bean varit med om i livet och det är inte lite, ätit upp en död huggorm, svalt en levande mus, som nyanländ valp slängde han sig i näckrosdammen och var sen härligt slemmigt grön m m. Irene o Göran berättade kort vad en kaviar-tubs-kork som ätits upp av Marion och legat i hennes mage i 2 månader kan ställa till med. Det var på håret att inte tunntarmen sprack då den legat där och gnagt. Ja de där cockrarna är ena riktiga dammsugare!

TACK ALLA för en trevlig dag tillsammans! Vi laddar för en ny träff nästa år..........men hoppas vi ses eller hörs innan dess!

Var rädda om varandra och våra älskade hundar!